
Muchos de los conceptos premiados están más cercanos a viajeros de negocios o de alto poder adquisitivo que a otros, sobre todo en lo que se refiere a los hoteles, pero no obstante esto Nautilia quiere comentar los ganadores en algunas categorías, porque está especialmente de acuerdo con la elección.
Alemania y Japón dominan la lista. El 'hub' aeroportuario más eficiente del mundo es, según 'Monocle', Haneda, en Tokio (Japón). Es un aeropuerto amplio, con una distribución eficaz y agradable (post anterior), que recuerda a la de Múnich. Y precisamente éste es el mejor aeropuerto internacional.
La mejor compañía aérea de bajo coste es Air Berlin, mientras que Lufthansa es la mejor línea de corta distancia y tiene los mejores uniformes. Cathay Pacific, de Hong Kong, tiene el mejor entretenimiento a bordo y los mejores 'lounges', mientras que la compañía japonesa ANA tiene la mejor larga distancia y la mejor primera clase.
En los hoteles, aparecen algunos muy lujosos, como el Park Hyatt de Tokio (el de 'Lost in Translation'), el Mandarin Oriental de Hong Kong o algunos más pequeños en Japón, pero hay uno especialmente recomendable y no excesivamente caro, el Cortiina, de Múnich. Un hotel boutique, con un ambiente muy acogedor, animado, agradable y sencillo.
Finalmente, Deutsche Bahn es, a juicio de los editores de la revista, la mejor marca de viajes.
Una lista muy razonable. El Herald Tribune publica el top 50 completo y la sección de viajes de The Guardian comenta algunas elecciones.
M'he mirat el ranking i em sorprèn la concentració de premis en 4-5 països i empreses d'aquests. Home, no et diré allò de "como en España nada", però entre poc i massa...hi ha algun premi clarament prescindible. També em sembla que tot està orientat al viatger de negocis perquè no trobo gairebé res que pugui considerar-se allò que més busca un viatger quotidià o familiar.
ResponderEliminarO almenys que diguin quins locals/hotels/companyies han optat,és a dir, han analitzat.
Andreu, estic d'acord amb tu. Moltes categories són, per a mi, un misteri, de la mateixa manera que ho és la primera classe o la business d'un avió (no ben bé, veig els seients quan entro o surto d'un avió i semblen més còmodes...) o un hotel de 5 estrelles. Però després de viatjar amb ANA i Lufthansa o de passar pel Cortiina i per alguns allotjaments japonesos, trec la conclusió que si comparteixo alguns dels seus criteris, és possible que pugui compartir la major part de la llista, tot i que quedin, de molt, fora del meu abast viatger.
ResponderEliminarPel que vaig veient, el target de 'Monocle' és semblant al de 'The Economist'. No obstant, per a mi és una revista molt interessant.
Per desgràcia sempre tinc interès en mirar-me i comprar moltes d'aquestes revistes.. Sembla que aquesta té bon gust, no el discuteixo i estic d'acord amb els premis més fàcilment valorables, el de les aerolínies.
ResponderEliminarPerò de tota manera hi ha una categoria de premis que trobo a faltar també perquè hi ha PIMES que no poden permetre's hotels de 5 estrelles i grans luxes: millor relació qualitat-preu; millor establiment per menjar per menys de 25 euros; per dormir per menys de 100 la doble;millor autobús llençadera (el de la Barcelona és lamentable); taxistes més cabrons i taxistes més parladors i amables.
Ja se sap que tota classificació és per definició esbiaixada. De tota manera coincideixo en què Air Berlin és la millor low-cost que hi ha (amb el permís de JetBlue, que no conec). M'agrada també l'aeroport de Munic i el servei de Lufthansa (que, a més, depèn com pot sortir-te més econòmic que volar amb una low-cost).
ResponderEliminarEl Park Hyatt...em sembla un pèl sobrevalorat pel que realment és.
Crec que també apunto la idea de fer un top 10 o 50 de Nautilia sobre els viatges.
ResponderEliminarPer cert, acabo de rebre el 'Monocle' amb la llista detallada i justifiquen la sel·lecció com una llista de les coses que coneixen i que més els hi ha agradaden, sobre la base que tots els redactors han de viatjar molt i molt sovint per elaborar la revista. Reconeixen que no és una investigació exhaustiva ni àmplia.